P11 Akatemia, Pajulahti keväturnaus 2023

Viikingit - Fc Kuusysi  2 - 2

Pajulahtihalli TN A

FC Kuusysi - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (P12 Ykkönen)

FC Viikingit miniakatemian urakka Palloliiton P12 ikäluokan Etelän alueen Ykkösessä alkoi 15.3.2023 vierasottelussa Lahdessa FC Kuusysiä vastaan. Kun Lahden kisapuistossa vierailee, on toki käytävä katsastamassa kuningas Jari "Litti" Litmasen patsas, joka sijaitsee kisapuiston jalkapallostadionin kupeessa. Kisapuiston stadion rakennettiin aikoinaan vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten ja FC Kuusysin hienoin hetki lienee vuonna 1982, kun turkkilainen Galatasaray vieraili stadionilla silloisen Euroopan Cup-voittajien cupin ottelussa.

Itse otteluun. Vain minuutti ehditään ottelua pelata kun Viikingiken Leevi Asikainen hankkii vapaapotkun hyvästä paikasta rangaistusalueen rajalta. Viikinkien vapaapotkuspesialisti Stefano Corsi menee pallon taakse ja laittaa täydellisen laukauksen ohi muurin maalin yläkulmaan. Viikngit tällä salamaosumalla 1 - 0 johtoon.

Viikingit oli ottelun alussa selvästi niskan päällä ja vei palloa Kuusysin maalia kohden aktiivisesti. Seitsemän minuutin kohdalla Stefano laukoo kaukaa lähteneestä vapaapotkusta ja pallo maalivahdin käsien kautta ylärimaan.

Kuusysi pääsee ensimmäiseen maalintekoyritykseen 19. minuutin kohdalla mutta Viikinkien maalivahti Felix Blomqvist ottaa hyvä torjunnan.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Viikingit saa kulmapotkun jälkitilanteesta loistavan paikan aivan maalin edestä mutta pallo kilahtaa tolppaan. Kuusysi sai puoliajan lopussa luotua painetta Viikinkien maalille mutta ei onnistunut saamaan palloa maaliin. Viikingit hallitsi kokonaisuudessa ensimmäistä puoliskoa selvästi.

Toinen puoliaika alkoi melko tasaisissa merkeissä. Kymmenisen minuutin kohdalla Leevi kaadetaan jälleen rangaistusrajan tuntumassa nurin ja hurjaan vapaapotkuvireeseen päässyt Stefano laittaa jälleen viuhuvan piiskan, tällä kertaa maalin alakulmaan eikä Kuusysin maalivahdilla ole mitään mahdollisuuksia torjuntaan. Viikingit tällä osumalla 2 - 0 johtoon.

Maalin jälkeen Viikingit passivoitui liikaa ja Kuusysin Eemil Hirvonen pääsee kaventamaan maalinedustan hässäkästa tilanteeksi 2 - 1.

"Kyykkä" haki lopussa raivokkaasti tasoitusta ja Viikingit pyrki vain jäädyttämään peliä. Loppupeli ei ollut kaunista mutta se toimi ja ottelu päättyi Viikinkien 2 - 1 voittoon.

Viikingit pelaa Ykköstä seuraavan kerran lauantaina 25.3.2023 Eerikkilässä lappenrantalaista LAUTP:tä vastaan. Joukkue myös leireilee Eerikkilässä tuon viikonlopun.