P12 Akatemia Helsinki Cupin voittoon!
Julkaistu: 18.07.2023 11.54

P12 Akatemia osallistui tänä vuonna kahdella joukkueella Helsinki Cupiin. Molemmat joukkueet pelasivat vakuuttavasti alkusarjansa voittaen omat lohkonsa.

Valitettavasti Miniakatemia Punainen-joukkueen pelit päättyivät jo ensimmäisessä pudotusottelussa joukkueen taipuessa tasaisessa ottelussa 1-2. Miniakatemia-joukkue jatkoi jatkosarjassaan voitokasta putkea voittaen myös kaikki jatko-ottelunsa ja täten toisena vuotena peräkkäin A-finaalipaikka oli varmistettu!

Finaaliotteluun lähdettin samalla kaavalla kuin muihinkin, kentällä pelaajien tulee näyttää parasta osaamistaan mitä harjoituksissa on opeteltu. Vastustajan ollessa tuttu RCDE Javi Puedo, tiedostettiin että viime vuotisen hopeasijan kirkastaminen seuran historian ensimmäiseksi Helsinki Cup-kullaksi ei tulisi olemaan helppo.

Viikkarit saivat otteluun vauhdikkaan alun tehden finaalin avausmaali jo neljännellä minuutilla Elmeri Logrénin riistettyä pallon laidalta ja keskitettyä maalille, jossa Kevin Kinjalis oli jäänyt vartioimatta ja onnistui sijoittamaan pallon ohi maalivahdin suoraan ilmasta. Tämän jälkeen vastustaja alkoi saamaan myös paikkoja ja tasoitusmaali nähtiin lopulta 14. minuutilla, juuri ennen taukoa. Tauolla valmennus loi uskoa joukkueeseen, että jatkamalla samalla tavalla palkinto varmasti tulee.

Toinen puoliaika etene hyvin tasaisesti, mutta lisämaaleja varsinaisella peliajalla ei enää nähty. Täten edessä oli kolmen laukojan rangaistuslaukauskilpailu.

Rangaistuslaukauksissa molempien joukkueiden laukojat onnistuvat sijoittamaan pallon kahdella ensimmäisellä kierroksella verkkoon, mutta kolmannessa parissa Viikkareiden maalissa pelannut Rafael Saunamäki onnistui aavistamaan RCDE-pelaajan aikeet ja torjui vedon. Täten Viikkareista kolmannen vetäjän Bebe Malisen onnistuessa mestaruus varmistuisi. Bebeä ei tilanne hermostuttanut vaan hän sijoitti pallon varmasti maalin alakulmaan ja mestaruusjuhlat olivat valmiita alkamaan!