FC Viikingit T10/11 ylsi Stadi Cupin kilpasarjan B-finaaliin!
Julkaistu: 11.06.2023 21.22

FC Viikingit T10/11 ylsi Stadi Cupin kilpasarjan B-finaaliin!

FC Viikingit T10/11 Punainen osallistui 8-11.6 Stadi Cupin kilpasarjaan ja kuuden joukkueen alkulohkoon osuivat tämän kauden Ykköstä dominoineet HJK Akatemia, EPS Akatemia ja FC Espoo. Punainen on hallinnut puolestaan Kakkosta ja Stadi Cupin kilpasarja oli hieno mahdollisuus tytöille päästä testaamaan taitoja ikäluokan parhaita joukkueita vastaan.

Alkulohkosta Pirkkolasta ja Myllypurosta viivan alle jäi voitto FC Tuusulasta. Hyvästä taistelusta ja omien maalivahtien uskomattomista pelastuksista huolimatta neljän tappion kanssa sijoitus selvästi kovimmassa alkulohkossa oli viides ja edessä B-finaalit.

Lauantaina B-finaalien puolivälierissä Myllypurossa oli vastassa tuttu KontU, joka on pelannut myös kevään Ykköstä ja kondekalaiset ovat vuosien varrella hallinneet keskinäisiä tiukkoja pelejä. Tällä kertaa Viikingit eivät jättäneet kuitenkaan epäselväksi kumpi oli paremmassa iskussa ja tuloksena oli selkeä 3-0 voitto. Välierässä vastassa olikin jälleen FC Tuusula ja tytöt jatkoivat siitä mihin jäivät KontU:n kanssa ja hallitsivat peliä loppulukemin 3-0.

Sunnuntaina Töölön B-finaalissa oli vastassa samassa alkulohkossa ollut EPS Akatemia, joka oli suureksi yllätykseksi jäänyt ulos A-finaaleista. Alkulohkossa EPS oli ollut Pirkkolan sateiselle nurmella 2-0 parempi mutta peli oli ollut tiukka ja vastustajan maalivahti joutui venymään mm. rangaistupotkun torjuntaan. EPS oli edennyt B-finaaliin vähintään yhtä vakuuttavasti kuin Viikingit ylivoimaisilla 6-1 ja 7-0 voitoilla.

Altavastaajana Viikingit lähti ennakkoluulottomasti finaaliin ja siirtyi 1-0 johtoon. EPS kuitenkin tuli vielä ensimmäisellä puoliajalla tasoihin ja meni 2-1 johtoon. Toisella puoliajalla Viikingit lähti aktiivisesti hakemaan tasoitusta ja peli saatiinkin ansaitusti tasoihin, kun peliaikaa oli vielä reilusti jäljellä. Hyvistä paikoista huolimatta kaikkensa antaneet tytöt eivät kuitenkaan onnistuneet enää maalinteossa ja voittaja oli ratkaistava rangaistuspotkukilpailussa.

Rankkarit menivät tällä kertaa 3-2 EPSille heidän maalivahdin venyttyä jälleen uskomattomaan torjuntaan. Viikinkien tytöt näkivät kuitenkin, että Ykkösen parhaitakin joukkueita vastaan on mahdollista pärjätä ja syyskaudeksi on jo varmistunut nousu Kakkosen lohkovoittajana Ykköseen.

Kiitokset finaali- ja kaikille muille vastustajille kovista mutta rehdeistä peleistä!

Onnea tytöille ja tsemppiä Helsinki Cupiin ja Ykköseen!

Mustalahdentie 10 

00960 Helsinki

2. krs (summeri) 


P. 0400 317 230

fcviikingit@fcviikingit.com

www.fcviikingit.fi