P11 Akatemia, P12 Liiga Etelä

Viikingit - FC Jazz  3 - 2

Helsinki, Kartano 1 TN A

FC Viikingit miniakatemia - FC Jazz otteluraportti (P12 Liiga Etelä)

FC Viikingit miniakatemia kohtasi 2.9.2023 FC Jazzin Porista. Ottelu oli P12 Liiga Etelää ja otteluareenana Viikinkien kotikenttä Kartano Vuosaaressa. Joukkueet kohtasivat viimeksi kesäkuussa Ilves Cupissa 2023, jolloin Viikingit otti 4 - 0 voiton. Viikingit oli saanut otteluun edellisten viikkojen sairaslistalta jonkin verran takaisin pelaajia, joten lähtötilanne otteluun näytti jo kohtuulliselta.

Viikkarit aloitti Kartanolla vahvasti ja loi kourallisen maalipaikkoja ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Leevi Asikainen, Eetu Lundqvist ja Stefano Corsi eivät kuitenkan onnistuneet paikoista maalaamaan.

Pelin edetessä FC Jazz pääsi tasapainoon ja alkoi luoda omia hyökkäyksiään. Ottelun kulku tasoittui pikku hiljaa mitä pidemmälle puoliaikaa mentiin. Palkkio tästä tulikin 22. minuutin kohdalla kun FC Jazzin Vernon Ketola laukoo matalan pallon maalivahdin käsien kautta Viikinkien verkkoon. Juuri ennen puoliaikaa FC Jazzin nollakulmasta lähtenyt laukaus hipoo Viikinkien maalin tolppaa mutta ei maalia.

Puoliaajalle lähdettiin FC Jazzin johdossa 1 - 0.

Viikingit otti toisen puoliajan alussa pelivälineen paremmin hallintaan ja laittoi myös lisää kaasua peliin. Pallo saadaan lopultakin verkkoon 51. minuutilla kun Maksim Sereda antaa täydellisen keskityksen oikealta laidalta maalin eteen, josta Mira Säikkö puskee pallon sisään ja pelin tasoihin 1 - 1.

Viikinkien toinen maali syntyy pari minuuttia edellisen jälkeen. Maksim keskittää jälleen, taällä kertaa kulmapotkusta, ja pallo pomppii lopulta rangaistusalueen rajalle, josta Matviy Bilyk täräyttää vastapalloon maanuoliaisen eikä tuohon maalivahdille jätetty kyllä mitään saumoja.

Viikinkien "kuuma viisiminuuttinen" täydentyy kun 56. minuutilla syntyy kolmas maali. Hurjassa vireessä ollut Maksim saa Eetulta oikealle laidalle läpisyötön ja tykittää matalan laukauksen FC Jazzin verkkoon ja Viikingeille 3 - 1.

FC Jazzin Joonas Someristo onnistuu vielä viimeisellä minuutilla kaventamaan maalin edestä tilanteeksi 3 - 2 mutta tuomarin antama lisäminuutikaan ei riitä ottelun tasoittamiseen vaan Viikingit voitti ottelun 3 - 2.

FC Jazzin puolustus pelasi hyvä pelin ja blokkasi Viikinkien laukausia hyvällä prosentilla ja ihailtavalla asenteella. Saat vain jalan laukauksen eteen niin vaikea siitä on maalia tehdä. Tämän FC Jazz toteutti hienosti. Viikingit pelasi hyvä ottelun ja kehitti erinomaisia maalipaikkoja riittävästi. Keskikentältä lähteviin pystyläpisyöttöihin tarvitaan vielä lisää terävyyttä ja tarkkuutta. Yrityksiä ja ideoita oli paljon mutta syötöt katkesivat usein FC Jazzin puolustajan jalkaan tai lipuivat aavistuksen liian pitkiksi. Toinen paranettava asia Viikingeillä voisi olla maalintekotilanteissa ammutut laukaukset, jotka usein lauotaan turhaan liian ylös kun osumatarkkuus olisi parempi matalilla ja napakoilla laukauksilla.

Joukkue jatkaa treenaamista heti maantaina normaaliin tapaan ja lauantaina 9.9. pelataan jälleen EteläLiigaa Kartanon kentällä kun vastaan tulee vantaalainen VJS.