Viikingit P11 Miniakatemia - FC Honka/Akatemia K  2 - 0

Peakfin Arena B

FC Viikingit miniakatemia - FC Honka/Akatemia otteluraportti (Winterliiga)

Winterlliga 2022-2023 käynnistyi FC Viikingit miniakatemian ja FC Honka/Akatemian avausottelulla Peakfin Areenalla Vantaalla.

Viikinkien valmmennusosasto oli panostanut otteluun oikein kunnolla ja vaihtoalueen laidalla nätiin peräti kuusi kappaletta Viikinkien edustusasuihin pukeutunutta valmentajaa.

Ensimmäiset 10 minuuttia Viikingit hallitsi peliä hienoisesti, mutta mitään vaarallisia maalipaikkoja ei vielä syntynyt. Molemmilta laidoilta päästiin keskittämään muutaman kerran Hongan maalille, mutta pääpalloihin ei saatu kunnolla päätä väliin.

12. peliminuutin kohdalla Viikinkien Mira Säikkö nostaa pallon omalta kenttäpuoliskolta koko Hongan pelaajiston yli ja Bebe Malisen yksin läpiajoon. Winterliigassa käytössä oleva keskialueen paitsiosäännön mukaan kuitenkin, aivan oikein, tilanne tuomitaan paitsioksi ja Beben hieno nosto Hongan maalivahdin yli ei siten tuota Viikingeille johto-osumaa.

Viikinkien itseluottamus näytti nousevan ottelun edetessä, ja Hongan maalivahdin avatessa peliä ylhäältä prässiä antoi samanaikaisesti neljä Viikinkien pelaajaa tuottaen näin Hongalle vaikeuksia pelin avaamisessa. 17. minuutin kohdalla tämä kuitenkin on kostautua kun Hongan pelaaja tekee hienon juoksun omasta päädystä Viikkarien päätyyn, ja hyökkäys päätyy laukaukseen, joka menee vain hienoisesti maalin ohitse.

19. minuutin kohdalla Viikingit viimein onnistuu. Akin Saritas pyörittelee palloa keskiviivan tuntumassa vasemmalla laidalla ja siirtää laidalta pallon Miralle, joka keskittää maalin etukulmalle. Riko Keskkyla tulee palloon ensimmäisenä ja "siirtää" vaivattoman näköisesti pallon maaliin. Todella älykkäästi viimeistelty Rikolta. Tuosta olisi moni pelaaja paukuttanut täydellä voimalla palloa ties minne.

Vain minuutin verran menee edellisestä kuin Viikinkien 2 - 0 osuma syntyy. Eetu Lundqvist liikuttaa palloa ensin Hongan puolustuslinjan edessä ja antaa takaviistoon pallon Rikolle oikealla laidalla. Riko päättää tällä kertaa ampua kaukolaukausen, ja oikean jalan kuti onkin täydellinen painuen suoraan Hongan maalin takarautoihin.

Honka saa ottelun lopussa vielä rangaistupotkun kun Hongan pelaaja kaadetaan aivan rangaistualueen kulmalla. Rankkari osuu kuitenkin tolppaan eikä Viikinkien maalissa pelanneen Anssi Haikalan tarvitse venyä pallon eteen.

Ottelun lopputulokseksi 2 - 0 ja Viikingeille mukava aloitus Winterliigaan.