P11 Akatemia, Pojat D12 (2011) Elite

Viikingit P11 Miniakatemia - RCDE/HPS YJ  3 - 4

Vantaa, Peakfin Arena B

FC Viikingit miniakatemia - RCHE/HPS YJ otteluraportti (Winterliiga)

Winterliigan kärkikamppailussa kohtasivat tappioitta aloittaneet FC Viikingit miniakatemia ja RCDE/HPS yhdistelmäjoukkue.

Viikingit aloitti ottelun terävästi ja siirtyy 1 - 0 johtoon parin peliminuutin kohdalla. Viikinkien Stefano Corsi laukoo RCDE:n pelaajien edestä kovalla kaukolaukaussella pallon maalin alakulmaan.

Viikinkien 2 - 0 johtomaali lähtee Akin Saritaksen upeasta puhkovasta syötöstä, jolla Stefano pääsee vasemmalta laidalta etenemän kohti maalin etukulmaa. Syöttö lähtee takaviistoon Bebe Maliselle, joka ohjaa pallon suoraan syötöstä maalin kattoon.

Tuon maalin jälkeen RCDE kaventaa varsin erikoisella osumalla. Pelaaja ampuu maalin jälkeisestä aloituspotkusta suoran laukauksen Viikinkien maalia kohden ja laukaus painuu aivan yläriman alle. Suora laukaus aloituksesta on nykysäännöillä sallittua ja tällä osumalla tilanteeksi kaventuu 2 - 1.

13. minuutin kohdalla Akin antaa jälleen pitkän läpisyötön tarkasti Bebe Malisen juoksulinjalle. Bebe harhauttaa RCDE:n maalivahdien vasemmalta ja laittaa pallon pienestä kulmasta tyhjään maaliin. Viikingit siirtyy 3 - 1 johtoon.

Viitisen minuuttia edellisestä maalista RCDE saa kulmapotkun. Pallo nostetaan keskelle rangaistusalueelle, jossa RCDE:n pelaaja on jäänyt täysin vapaaksi ja puskee pallon Viikinkien maaliin ja kavennukseksi 3 - 2.

Lähes heti perään RCDE tuikkaa tasoituksen 3 - 3 rangaistusaleen rajan tuntumasta ja vielä noin minuutti ennen loppua RCDE:n hyökkääjä murtautuu oikealta laidalta läpi ja maalinedustan hässäkästä pallo pomppii lopulta Viikinkien omasta pelaajasta maaliin. RCDE ottaa näin lopulta tiukan 4 - 3 voiton Viikingeistä.

Viikinkien valmennus oli pelin jälkeisen palaverin perusteella loppujen lopuksi melko tyytyväinen Viikinkien tekemiseen vaikka tulostaululle jäikin tästä ottelusta Winterliigan ensimmäinen tappio. RCDE taisteli ottelun loppuun asti täysillä eikä luovuttanut edes kahden maalin takaa-ajoasemassa, joten onnittelut heille hienosta noususta.