P11 Akatemia, P12 Liiga Etelä

RCDE/HPS YJ - Viikingit   4 - 2

Vantaa, Tikkurila pikku TN

RCDE/HPS YJ - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (P12 Liiga Etelä)

FC Viikingit miniakatemia (2011 synt.) ja RCDE/HPS YJ kohtasivat lauantaina 19.8.2023 P12 Liiga Etelän neljännessä ottelussa Tikkurilassa.

Ottelun alku sujui melko tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnon maalipaikoille. Tarkkaa puolustamista molemmilta joukkueilta.

10. minuutin kohdalla Viikingit avaa maalinteon. Viikingit saa kulmapotkun, jonka Bebe Malinen keskittää rankkaripilkun kohdalle. Mira Säikön oikean jalan suora volleylaukaus painuu RCDE:n maalin alakulmaan ja Viikingit tällä 1 - 0 johtoon.

Puolen tunnin kohdalla Viikinkien Eetu Lundqvist kaadetaan muutama metri rangaistusalueen ulkopuolella. Stefano Corsi ampuu napakan vapaapotkun, jonka RCDE:n maalivahti torjuu mutta jatkopalloon ehtii ensimmäisenä vaparin hankkinut Eetu ja laitaa reboundin sisään ja 2 - 0 Viikingeille.

Ensimmäinen puoliaika oli hienoista Viikinkien hallintaa ja taukotilanne 2 - 0 Viikingeille.

Toisella puoliajalla RCDE löysi lisää tempoa tekemiseensä ja ottelun hallinta alkoi käänytyä hienokseltaan RCDE:lle. Palkinto tästä tuli 57. minuutin kohdalla kun RCDE kaventaa 2 - 1 lukemiin. Tuomari antaa melko heppoisen rankkarin kulmapotkutilanteesta kun Viikinkien pelaaja tuomarin mukaan työntää RCDE:n pelaajaa selästä keskityshetkellä. Pallo pisteeltä sisään.

61. minuutin kohdalla RCDE saa vapaapotkun aivan rankkariviivan tuntumasta. Vapari on erinomainen ja uppoaa maalin alakulmaan.

Ottelu yllättäen kääntyi noiden erikoistilanteiden kautta ja 63. minuutilla RCDE siirtyy 3 - 2 johtoon kun maalivahdin pitkän maalipotkun jälkeen hyökkääjä pääsee tuikkamaan pallon Viikinkien maaliin.

Minuutti ennen loppua RCDE tekee hienolla kaukolaukauksella loppunumerot 4 - 2.

Ensimmäinen puoliaika meni Viikingeille, ja toinen RCDE:lle tässä tasaisessa ottelussa. Erikoistilanteet olivat tänään erikoisessa asemassa ja jollain tavalla ne käänsivät ottelun kulun lopulta RCDE:lle.